Rebecca Peterson och Mikael Ymer under tennisveckan i Båstad. Foto: BILDBYRÅN

Tennisveckan i Båstad hotad: ”Chanserna är extremt små”

Uppdaterad
Publicerad

Om tio dagar (15:e maj) tar ATP- och WTA-touren beslut kring hur sommarplanerna i Europa kommer att se ut.

Då avgörs även ödet för Nordea Open i Båstad, som är först ut på sommarens schema.

– Chanserna är extremt små, om de över huvud taget finns, säger tävlingsdirektör Christer Hult till SVT Sport.

”Tennisveckan” i Båstad, eller Nordea Open, är känd för sin folkfest – men nu hotas tävlingen, precis som så många andra evenemang, att tvingas ställa in.

– Chanserna är extremt små, om de över huvud taget finns. Det är ju en internationell tävling där spelarna ska flygas in från hela världen. Då är det ju svårt, säger tävlingsdirektör Christer Hult till SVT Sport och fortsätter:

– Vi följer även kraven och restriktionerna från Folkhälsomyndigheten, så bara för att ATP- och WTA-touren ger grönt ljus så är det inte säkert att det går ändå.

Är det aktuellt att spela utan publik?

– Nej, det är det inte. Då uteblir folkfesten och partners och sponsorer är inte intresserade av det. Det är ju lite speciellt på det sättet eftersom Båstad är en sommarort och mötesplats. Spelar vi utan publik så tappar vi hela upplägget.

Nordea Open är tänkt att spelas 6-19 juli.

KLIPP: Här får Nadal tekniska problem: ”Instagram-livet gör mig galen”:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.