Simona Halep. Foto: Bildbyrån.

Federer får stöd av Halep och Kvitova

Uppdaterad
Publicerad
Roger Federer föreslog att ATP och WTA ska slås ihop.
Han får stöd av Simona Halep och Petra Kvitova.
– Om vi bara har en produkt, ett varumärke och om alla jobbar tillsammans för att uppnå samma mål, så skulle tennisens framtid kunna vara väldigt ljus, säger Simona Halep.

För en vecka sedan skrev Roger Federer följande på sitt Twitter-konto:

”Undrar bara...är jag den enda som tänker att det är nu det är dags för herr- och damtennis att förenas som en?”

Federer menar inte att män och kvinnor ska tävla emot varandra på tennisbanan, utan han vill att organisationerna – ATP och WTA – slås ihop. Han anser att det är förvirrande med olika rankningssystem, loggor, hemsidor och olika kategorier av turneringar.

– Jag tror att det är dags att inleda de samtalen, när vi ändå har ett uppehåll i våra kalendrar. Och jag tror att det är viktigt att WTA-spelare får vara med i de diskussionerna, för det här måste komma från båda sidorna, säger tjeckiskan Petra Kvitova enligt TT.

”Något som måste förändras”

Den dubbla Wimbledonvinnaren får medhåll av världstvåan Simona Halep, Rumänien.

– Om vi bara har en produkt, ett varumärke och om alla jobbar tillsammans för att uppnå samma mål, så skulle tennisens framtid kunna vara väldigt ljus när vi väl tar oss ur den här krisen, säger hon.

Under coronapandemin har de stora tennisorganisationerna aviserat en stödfond till de lägre rankade spelarna. Halep vill ha en permanent förändring.

– Jag tror att det här är något som måste förändras, så att vi kan stötta fler spelare i framtiden och få sporten att växa, säger hon.

KLIPP: Galna tennismatchen – tolv slag över hustaken (24 april, 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Galna tennismatchen – 12 slag över hustaken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer