Roger Federer. Foto: Bildbyrån

Federers förslag: ”Slå ihop ATP och WTA”

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-faldiga Grand Slam-vinnaren Roger Federer föreslår nu via sin twitter att de styrande organisationerna ATP och WTA slås ihop.

– Är jag den enda som tänker att det är nu det är dags för herr- och dam-tennisen att förenas och samlas som en?, funderar Federer via sin twitter.

Först fick storstjärnorna Novak Djokovic, Rafael Nadal och Roger Federer de stora tennisorganisationerna att starta en stödfond under coronakrisen till de lägre rankade spelare.

Och nu vill Roger Federer att tennisen tar nästa steg och att ATP och WTA-touren slås ihop – åtminstone rent organisatoriskt.

”Undrar bara ... är jag den enda som tänker att det är nu det är dags för herr- och dam-tennisen att förenas och samlas som en?”, skriver schweizaren på sin egen twitter och utvecklar:

”Jag talar inte om sammanslagning av turneringarna, utan sammanslagning av de två styrande organen (ATP och WTA) som styr både herrarnas och damernas professionella tävlingar...”

Tennissäsongen avbröts i mars på grund av corona-pandemin och de inställda tävlingarna ser ut att fortsätta fram till, minst, mitten av juli. Något som gör att spelarna på lägre nivå inte har någon möjlighet att tjäna pengar.

ARKIV: Stjärnor vill ge miljoner till konkurrenter (19 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.