Serena Williams och Roger Federer. Foto: Bildbyrån

WTA: ”Idrotten är som bäst när vi jobbar tillsammans”

Uppdaterad
Publicerad

I går föreslog Roger Federar att ATP och WTA borde slås ihop.

Nu har organisationerna svarat – och det är positiva tongångar.

– Idrotten är som bäst när den jobbar tillsammans, säger WTA:s vd Steve Simon.

Det var i går på sociala medier som den 20-faldige Grand Slam-vinnaren Roger Federer skrev att ATP- och WTA-touren borde slås ihop organisatoriskt.

– Är jag den enda som tänker att det är nu det är dags för herr- och dam-tennisen att förenas och samlas som en?, skrev Federer.

Förslaget välkomnas av både ATP och WTA.

– Jag har länge sagt att idrotten är som bäst när den jobbar tillsammans. Och de senaste veckorna understryker det, säger WTA:s vd Steve Simon enligt Reuters.

Ser fram emot fortsatta diskussioner

ATP:s ordförande, Andrea Gaudenzi, är också positiv. Han säger att tennis nu har stor möjlighet att skapa en enhet.

– Samarbeten vi haft mellan styrande organ den senaste tiden stärker min tro på att enhetlig idrott är det bästa sättet att maximera vår potential och att leverera optimala upplevelser för fans på plats och för tv-publiken, säger han.

– Med det sagt, så välkomnar jag spelares åsikter. Tennisen har alltid varit vägledande när det gäller att sätta män och kvinnor på samma scen. Det är en av våra styrkor som skiljer oss från andra idrotter.

Gaudenzi säger också att han ser fram emot fortsatt samarbete och diskussioner med WTA.

Utöver ATP och WTA kontrolleras tennisen av Internationella tennisförbundet och styrelsen för de fyra Grand Slam-turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.