Juan Martin del Potro vann Stockholm Open. Foto: Bildbyrån.

Del Potro vann enkelt – försvarade titeln i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Juan Martin del Potro vann för andra gången i karriären Stockholm Open.

Argentinaren försvarade under lördagen titeln från i fjol i finalen mot Grigor Dimitrov och besegrade bulgaren i två raka set med 2-0, 6-4, 6-2.

– Jag är så glad över att jag vann och tog trofén, säger del Potro till TV10.

Juan Martin del Potro hade inga problem med att försvara ATP-titeln i Stockholm. Han visade inga tecken på trötthet efter lördagens tuffa semifinal mot Fernando Verdasco och spelade både lugnt och enkelt till seger med 6-4 i första set.

I andra set fortsatte del Potro att imponera med att bryta Dimitros serve redan i tredje gamet och fick en flygande start mot seger i matchen. Han tog vara på läget att segla ifrån och vann till slut med 6-2 i set efter ett servess i första matchbollen.

– Jag tycker att jag spelade bra. Jag gjorde det bättre än honom. Nu vill jag fortsätta att klättra på rankingen, säger argentinaren, som är rankad på 15:e plats i världen.

Argentinaren bärgade därmed sin första ATP-titel i år och 20:e i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.