Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caijsa Hennemann. Foto: Bildbyrån

Svenska skrällen i Båstad – Hennemann slog mexikanska

Uppdaterad
Publicerad

Caijsa Hennemann, 21, fick ett wildcard till challenger-turneringen i Båstad.

I första omgången stod svenskan för en skräll när hon besegrade 194-rankade Renata Zarazua från Mexiko.

– Jag rankar den här segern väldigt högt, säger hon till SVT Sport.

I dag, tisdag, kliver de svenska toppspelarna in i hemmaturneringen WTA125 i Båstad på Challengertouren med bland annat Sverigeettan Rebecca Peterson och Mirjam Björklund.

Caijsa Hennemann, Helsingborgs TK, är rankad 388 på WTA:s lista och har fått ett wild card.

I den första omgången stod 21-åringen för en skräll när hon besegrade 194-rankade Renata Zarazua, från Mexiko, med 2-1 i set.

Hennemann vann första med 6-4 innan mexikanskan tog hem det andra. I avgörande set var svenskan överlägsen och vann med 6-1.

– Det känns jätteroligt och betyder väldigt mycket. Jag vann en match förra året, men då var det mot ett annat wildcard. Nu vinner jag mot en mycket högre rankad spelare än mig själv, så jag rankar den här vinsten högre än förra året. Jag kände att jag kunde gå ut och njuta och ta fram mitt bästa spel, säger hon själv.

– Jag rankar den här segern väldigt högt. Jag har slagit några spelare som är så här rankade tidigare, men att få göra det på hemmaplan på centercourten inför den här publiken rankar jag högst av alla. Jag känner att det finns ännu mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.