Fransmannen Gael Monfils blev historisk i fjol då han som äldsta spelare någonsin vann turneringen, 37 år gammal. Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN

SVT sänder Nordic Open i tennis både 2024 och 2025

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska tennisklassikern Nordic Open avgörs 12-20 oktober i Kungliga Tennishallen i Stockholm.

Nu står det klart att turneringen kommer sändas direkt i SVT både 2024 och 2025.

– Turneringen i Kungliga Tennishallen är en svensk idrottsklassiker, säger SVT:s sportchef Max Bursell.

SVT förlänger avtalet med Nordic Open med två år, vilket innebär att den anrika tennisturneringen sänds i SVT både i år och 2025.

– Startfältet de senaste åren har hållit hög klass och det är också ett tillfälle att få se unga svenska talanger. Vi är glada att ha säkrat sändningar från Nordic Open i SVT de kommande två åren, säger SVT:s sportchef Max Bursell.

Tennisklassikern i Kungliga Tennishallen är den 55:e i ordningen och det är den äldsta inomhustävlingen på ATP-touren.

”Tennis i världsklass”

Just nu pågår arbetet med att knyta till sig de första tunga namnen till årets turnering. Thomas Enqvist, som själv har tre titlar, ansvarar för spelarrekryteringen.

– Vi är otroligt glada och stolta över att kunna bjuda på tennis i världsklass igen på SVT. Vårt samarbete de senaste åren har fungerat fantastiskt bra. SVT:s unika möjlighet att nå ut till så många tennisfans stärker inte bara eventet med dess partner och publik i sig, utan också svensk tennis i stort, säger Thomas Enqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.