Iga Switatek tar emot publikens jubel innan hon skjuter upp bollar på läktaren. Foto: TT

Swiatek inledde WTA-slutspelet med att förlänga sviten

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Iga Swiatek inledde WTA-slutspelet i Fort Worth med att besegra den åttonderankade ryskan Daria Kasatkina med 6-3,6-3.

Det var polskans 13:e seger i rad över en topp 10-rankad motståndare, den längsta svit som uppnåtts på WTA-touren på 15 år. Swiatek har nu 5-0 på Kasatkina bara i år.

– Jag blir påmind om mina styrkor och jag lutar mig mot det och tar lärdom av det jag utfört under den här säsongen, säger Swiatek som har 65-8 i segrar och förluster på touren den här säsongen.

Swiatek är den enda personen i startfältet (åtta spelare) som har vunnit en Grand Slam-titel. Att det bara finns en Grand Slam-vinnare i startfältet har aldrig tidigare hänt i turneringens 52-åriga historia.

Barthy senaste topp 10-spelare att besegra Swiatek

Senaste gången som Swiatek förlorade mot en topp 10-spelare var i januari när dåvarande världsettan Ash Barthy, 25, vann. Barty meddelade oväntat att hon lade av två månader senare.

– Förra året hade jag problem när jag skulle försöka lösa svårigheter som uppstod. I år har jag mer kontroll på mina känslor vid besvärliga situationer. Jag har lättare att tänka logiskt över vad jag behöver förändra eller hitta de bästa möjligheterna för att vinna fler poäng, säger Swiatek till WTA-touren.

Bäst under 2000-talet att vinna matcher i svit över topp 10-spelare under en säsong är Justine Henin som gjorde det 15 gånger 2007.

I nattens andra match vann Caroline Garcia över Coco Gauff med 6-4,6-3.

MER TENNIS: Aryna Sabalenka besegrade världstvåan Ons Jabeur (1 november 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sabalenka känslosam efter tunga segern – se avgörandet i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.