Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från när Chris Evert vann Franska öppna 1985. Foto: Lionel Cironneau

Tidigare tennisstjärnan Chris Evert drabbad av cancer igen

Uppdaterad
Publicerad

Chris Evert, en av tennishistoriens största spelare, har återigen drabbats av cancer och genomgår nu behandling, uppger hon i ett uttalande som publicerades på fredagen.

”Det här är förstås en diagnos som jag aldrig hade velat få, men jag känner mig återigen lyckligt lottad för att den upptäcktes tidigt”, säger Evert i uttalandet.

I januari förra året meddelade 68-åringen att hon drabbats av äggstockscancer, samma sjukdom som hennes yngre syster avled i 2020, 62 år gammal.

Behandlingen innebär att Evert, som efter karriären bland annat jobbat som expertkommentator i tv, inte kommer att kunna medverka i ESPN:s s sändningar från Australian Open.

Dominerade på 70-talet

Enligt uttalandet kommer hon dock därefter ”vara redo för resten av gran slam-säsongen!”

Evert dominerade tennisen på 70-talet och vann totalt 157 titlar på damtouren, bland annat i form av 18 grand slam-segrar varav vid sju tillfällen i Franska mästerskapen i Paris. Hennes främsta konkurrent var Martina Navratilova och de båda hade ett flertal klassiska möten under åren 1973–1988.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.