Emma Raducanu. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tillbaka efter US Open-segern – Raducanu förlorade direkt

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förlust för tennisstjärnskottet Emma Raducanu i den första matchen efter succén i US Open. Brittiskan är därmed utslagen ur WTA-turneringen Indian Wells i Kalifornien.

– Hon var bättre än mig i dag så hon förtjänar segern, säger Raducanu.

18-åriga brittiskan Emma Raducanu tog tennisvärlden med storm när hon som första kvalspelare osannolikt vann US Open för en månad sedan. Under de tio matcher hon spelade i turneringen förlorade stjärnskottet inte ett enda set.

Men det blev ingen upprepning av succén när Raducanu återvände till tennisbanan för första gången sedan grand slam-segern.

Brittiskan förlorade natten mot lördag, svensk tid, sin öppningsmatch i WTA-turneringen Indian Wells i Kalifornien i USA mot den oseedade belarusiskan Aliaksandra Sasnovitj, rankad 100:e i världen.

Sasnovitjs segersiffror skrevs 6–2, 6–4.

– Jag gillar verkligen att spela här, säger Sasnovitj efter matchen.

– Emma vann precis US Open, där jag åkte ut i första omgången. Så det var lite annorlunda, fortsätter hon, enligt AFP.

Raducanu vann det första gamet i det första setet, men såg ringrostig ut och hade inte mycket att sätta emot den 27-åriga belarusiskan.

– Även om det inte känns hundra procent fantastiskt nu så vet jag att de här erfarenheterna gör gott. Jag är 18 år gammal, jag måste vara lite snäll mot mig själv, säger Raducanu.

Efter US Open-segern är Raducanu rankad 22:a i världen och accepterade ett wild card till Indian Wells, där hon seedades som nummer 17.

KLIPP: Raducanu efter US Open-vinsten (12/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.