Novak Djokovic och övriga ATP-spelare kan få börja tävla igen i augusti. Foto: TT.

Trots covid-19-fallen i Novak Djokovics turnering: ATP-touren siktar vidare på återstart

Uppdaterad
Publicerad

Två spelare har testat positivt för covid-19 i Novak Djokovics uppvisningsturnering.

Men det stoppar inte ATP-tourens planer på att återuppta touren i sommar.

Planen är fortfarande att återgå till spel i augusti.

Adria Summer Tour bestod av ett antal uppvisningsmatcher på grus i Serbien och Kroatien. Kroaten Borna Coric och bulgaren Grigor Dimitrov möttes i lördags, och har båda testats positivt för covid-19 efter det.

Detta har lett till hård kritik från en del håll. Under måndagen gick exempelvis den frispråkige Nicolas Kyrgios, rankad 40:e i världen, ut och fördömde turneringen.

Corona och idrott

”Korkat att gå vidare med turneringen. Det här är vad som händer när man bortser från alla protokoll. Detta är inte ett skämt”, skriver australiern på Twitter.

”Strikta uppmaningar”

Men trots händelserna fortsätter ATP-touren att sikta på återstart den 14 augusti.

I ett uttalande, som citeras av nyhetsbyrån AP, säger touren att de ”fortsätter att planera och justera” deras försiktighetsåtgärder med anledning av coronapandemin, med sikte på tävlingsstart den 14 augusti.

De säger vidare att de “fortsätter med strikta uppmaningar om att upprätthålla ansvarsfull social distansering och att följa de hälso- och säkerhetsidrektiv som finns för att stoppa virusspridningen”.

KLIPP: Djokovics tränare: ”Tidigast 2021 tror jag turneringarna är igång” (11 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet