Trots padelboomen: ”Rekordintresse för tennis”

Uppdaterad
Publicerad

Farhågorna i tennis-Sverige var stora när padeln började växa explosionsartat. Nu visar det sig att tennisen klarat sig bra. Så bra att intresset är rekordstort på sina håll.

Padelboomen har lockat mängder av spelare och nya hallar byggs överallt. Men tennisen klarar sig bra i konkurrensen, trots att många fruktade att många spelare skulle överge den traditionella sporten för den nya.

– Vi har ett rekordintresse för tennis hos oss, säger Johan Porsborn, klubbchef på tennisklubben SALK i Stockholm. Våra banor och kurser är fulla och det står 800 i kö för att få delta i vuxenträning bara i vår klubb.

”Hittar på nya grejer”

Tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö välkomnar konkurrensen och menar att det finns saker för tennisen att lära av uppstickaren.

– Vi är en traditionell idrott med fasta rutiner. Padeln hittar på nya grejer och där kan vi ta åt oss av idéerna, det vitaliserar oss, säger han till SVT Sport.

Se hela inslaget om tennis vs padel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.