• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Stefanos Tsitsipas vann i Monte Carlo. Foto: TT

Tsitsipas kopierade Borg i Monte Carlo

Uppdaterad
Publicerad

Stefanos Tsitsipas tog andra raka titeln i Monte Carlo genom att besegra uppstickaren Alejandro Davidovich Fokina med 6-3,7-6(7-3) i dennes första final på ATP-touren. Därmed gick han in i en exklusiv klubb med två raka Monaco-titlar där bland annat Björn Borg ingår.

Tsistipas är den ende aktive spelaren vid sidan av Rafael Nadal, som nu genomgår rehab för en revbensskada, som vunnit turneringen två gånger i rad. Övriga är legendarer från en svunnen tid: Juan Carlos Ferrero, Thomas Muster, Björn Borg och Ilie Nastase står också med två Monte Carlo-titlar i rad.

”Stolt över mig själv”

– Det är anmärkningsvärt. Jag är väldigt stolt över mig själv. Det gick inte så bra i vissa lägen men jag lyckades behålla fattningen och fortsatte att tro på jag kunde vinna den här matchen, säger Tsitsipas i segerintervjun på grusbanan i solskenet.

Tsitsipas vill inte börja prata om grusklassikern Franska öppna, Grand Slam-turneringen som inleds 22 maj.

– Vi har Masters 1000-turneringar i Madrid och Rom så jag kommer att koncentrera mig på dem innan det är dags för Franska öppna, säger den grekiske världsfemman.

46-rankade Davidovich Fokina fick sitt genombrott i turneringen, där vinsten över världsettan Novak Djokovic i andra omgången var höjdpunkten av flera fina matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.