Emma Raducanu vid den historiska vinsten i US Open då hon som första kvalspelare vann turneringen. Foto: Bildbyrån

US Open-sensationen Raducanu skänker bort bucklan

Uppdaterad
Publicerad

US Open-sensationen Emma Raducanu blev i dag klar för kvartsfinal i Transylvania Open i Cluj-Napoca efter att ha slagit hemmaspelaren Ana Bogdan med säkra 6-3,6-4. Samtidigt meddelar Raducanu att hon skänker bort US Open-bucklan till det brittiska tennisförbundet.

Raducanus pappa kommer från Rumänien och hon gladde sig åt att få möta en hemmaspelare.

– Det kändes så bra att få möta en rumänska här, säger 18-åringen som kommer att skänka bort bucklan hon vann i US Open i mitten av september till det brittiska tennisförbundet, LTA, uppger Reuters.

– Förbundet har gjort så mycket för mig jag, ville ge den till dem som ett litet tecken på min tacksamhet. Det är en liten gåva, säger Raducanu som i tisdags vann sin första match i Cluj, vilket var hennes första vinst i en WTA-turnering. Raducanu gjorde något så unikt som att vinna en Grand Slam-turnering innan hon vunnit ens en enda match på WTA-touren.

– Jag lär mig av varje match jag spelar, säger Raducanu, som i sin förra turnering i Indian Wells slogs ut i den första omgången.

KLIPP: Här lurar Murray motståndaren – med ny underarmsserve (12 okt 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.