Världsettan Iga Swiatek. Foto: TT

Världsettans oväntade drag under Wimbledon: ”Vill stödja offren i kriget”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under brinnande Wimbledon meddelar världsettan Iga Swiatek att hon kommer att anordna ett evenemang för krigsutsatta barn i Ukraina i Krakow 23 juli. Fotbollslegendaren Andriy Shevchenko kommer att medverka som specialinbjuden gäst.

”I månader har jag jobbat med mitt team för ett välgörenhetsprojekt för Ukraina för att stödja offren i kriget”, skriver Swiatek på sitt instagram.

Först kommer en mixedmatch att spelas. Swiatek och den förra världspelaren Agnieszka Radwańska kommer att spela med Sergiy Stakhovsky och Martyn Pawelski. Därefter kommer Swiatek och Radwańska att mötas i ett set. Domare kommer den förra världstrean Elina Svitolina, som tagit en paus på grund av krigets mentala påfrestringar, att vara.

Förhoppningen är att sälja 10000 biljetter där allt överskott går till barn och tonåringar som lidit under kriget.

Vann sin första match i Wimbledon i går

”Jag hoppas att vi är många kommer och kan träffas. Jag är så glad tacksam över att jag kan genomföra det här”, skriver Swiatek.

Polskan vann sin första match i Wimbledon i går när hon besegrade kroatiskan Jana Fett med 6-0,6-3. Under turneringen bär hon symboler med de ukrainska färgerna blått och gult.

Ryska och belarusiska spelare är stoppade av arrangören i Wimbledon, vilket lett till att WTA och ATP dragit in rankingpoängen i turneringen.

KLIPP: Swiatek klarade av pressen – vann Franska öppna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Iga Swiatek klarade pressen – vann Franska öppna Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.