Petra Kvitova attackerades med kniv i sitt hem. Foto: Bildbyrån.

Wimbledonmästare opererad efter knivattack

Uppdaterad
Publicerad

Den tjeckiska tennisstjärnan Petra Kvitova kommer inte att kunna bära något av vikt med sin vänsterhand på tre månader. Det står klart sedan hon opererats i fyra timmar, efter den allvarliga knivattacken hon utsattes för av en knivbeväpnad inbrottstjuv i sitt hem i Prostejov.

Senor i samtliga Kvitovas fem fingrar på vänster hand samt två nerver var av, vilket förklarar den långa operationstiden.

Kvitovas manager Katie Spellman skriver på Twitter att tjeckiskan kommer att bära gips i upp till åtta veckor, och inte kommer kunna bära något av vikt på tre månader.

– Läkarna är optimistiska att hon ska kunna spela tennis igen, säger Spellman till Press Association.

Överfölls i hemmet

Den dubbla Wimbledon-mästarinnan fick skadorna i vänsterhanden, den handen hon håller racketen i, när en knivbeväpnad inbrottstjuv tog sig in i hennes hem. 

”När jag försökte försvara mig själv blev jag allvarligt skadad i min vänstra hand. Jag är skakad, men glad att jag lever”, skriver Kvitova på Twitter.

”Skadan är allvarlig och jag kommer behöva träffa specialister, men om ni vet något om mig så är det att jag är stark och att jag kommer kämpa ner det här”.

Gärningsmannen uppges fortfarande vara på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.