Caroline Wozniacki jagar titeln i Båstad. Foto: Bildbyrån

Wozniacki enkelt till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Världssexan Caroline Wozniacki är på god väg mot sin första titel i Båstad. I kvartsfinalen besegrade hon ukrainskan Kateryna Kozlova med 6-3, 6-1.

– Jag spelade bättre i dag och var fokuserad hela matchen. Jag försökte spela aggressivt och det funkade i dag, sa hon i segerintervjun.

Damturneringen har hittills kantats av dåligt väder och regnavbrott. På fredagen sken solen på centrecorten igen.

Det första setet var relativt jämnt, men det var ändå förstaseedade Wozniacki som gjorde minst misstag. Danskan blandade tungt baslinjespel med att blixtra till framme på nät.

Den 23-åriga ukrainskan, rankad 127 i världen, visade dock på ett fint register och pressade sin motståndare flera gånger.

När spelarna gick ut för att spela andra set var dock det jämna spelet som förbytt. Wozniacki hade 5-0, slarvade bort ett game och kunde därefter höja näven i luften efter att Kozlova slagit ut en forehand.

Caroline Wozniacki har vunnit flest matcher av samtliga spelare på WTA-touren i år. Men danskan saknar en titel att kröna sina 41 segrar med. Wozniacki, som är tillbaka i Båstad efter sex års frånvaro, var i final 2009 men förlorade mot spanjorskan María José Martínez Sánchez.

Andraseedade lettiskan utslagen

I dagens första kvartsfinal besegrade tredjeseedade fransyskan Caroline Garcia tjeckiskan Barbora Krejcikova i en tuff tresetare. Setsiffrorna blev 6-2, 4-6, 7-5.

Stopp tog det däremot för andraseedade lettiskan Anastasija Sevastova. I en mycket hård tresetare kunde sjundeseedande tjeckiskan Katerina Siniakova besegra Sevastova. 6-3, 5-7, 7-5 blev Siniakovas segersiffror.

Den fjärde och sista kvartsfinalen avgjordes även den i en tresetare där oseedade belgiskan Elise Mertens besegrade serbiskan Aleksandra Krunic med 6-4, 2-6, 6-4.

Det betyder att Wozniacki möter Mertens i den ena semifinalen och Garcia och Siniakova gör upp i den andra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.