Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Caroline Wozniacki är på bättringsvägen. Foto: Vincent Thian AP/TT

Danska stjärnan Caroline Wozniacki lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Caroline Wozniacki lägger av efter Australian Open i januari. Det meddelar den förra världsettan och grand slam-vinnaren på sin Instagram.

Hon har varit världsetta, nått stjärnstatus lika stor som Zlatan i hemlandet Danmark och vunnit Australian Open 2018.

Men inom kort tar idrottssagan Caroline Wozniacki slut.

Den 29-åriga tennisstjärnan meddelar via sin instagram att det blir ett avsked från tennisens absoluta center court.

”Idag tillkännager jag att jag kommer att sluta med professionell tennis efter Australian Open i januari. Det här har inget med min hälsa att göra och det här är inte ett adjö, jag ser fram emot att dela min spännande resa framåt med er alla!”, skriver Wozniacki på sin Instagram för att sedan vidareutveckla beslutet.

”Jag har alltid sagt till mig själv att när det finns saker bortom tennisen som jag vill göra mer, då är det dags att göra det. Under de senaste månaderna har jag insett att det finns mycket mer i livet som jag skulle vilja utföra utanför banan.”

I tv-programmet ”Good Morning America” berättar Wozniacki om beslutet och säger att det kändes rätt att lägga av på topp.

– Det känns fortfarande som att jag kan slå vem som helst i vilken turnering som helst och jag vill verkligen avsluta när allt känns bra. Jag vill lämna sporten när jag fortfarande älskar den och känner passion för det.

Tennisstjärnan från Ödensö har varit proffs sedan hon var 15 år och har förutom det redan nämnda, en fin meritlista med bland annat 30 WTA-singel-titlar, en WTA-finalvinst och varit i ytterligare två grand slam-finaler.

”Till sist vill jag tacka mitt hjärta, fansen, mina vänner, mina sponsorer, mitt team, särskilt min far som varit min tränare, min man och min familj för decennier av stöd! Utan alla er hade jag aldrig kunnat göra det här!” , avslutar Wozniacki beskedet på Instagram.

ARKIV: SVT Sport träffar 16-åriga Wozniacki

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Caroline Wozniacki, 16 år. Foto: SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer