Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån

Ymer utslagen ur Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Inget mer Franska öppna.

Mikael Ymer förlorade sextondelsfinalen mot 19-årige Jannik Sinner.

– Jag fick inte med mig bollarna idag, det är lite surt, säger Ymer till TT.

Svensken Mikael Ymer skrällde sig vidare, efter seger mot fjortondeseedade Gael Monfils, till tredje omgången i grand slam-turneringen – men i dag tog det stopp i Paris. Italienaren Jannik Sinner vann i tre raka set där det andra blev dramatiskt och avgörande.

För det första rann fort iväg för 22-åringen från Skara, 1–6 till Sinner som tog sex gem i rad. Men i det andra setet förbättrade sig Ymer på gruset, han utmanade den hårt slående italienaren från baslinjen och lyckades ofta gå vinnande ur duellerna.

Sinner skaffade sig fyra breakbollar till 4–2, men Ymer räddade samtliga och tog hem gemet. Och bröt i stället själv till 4–3 och hade sedan chansen att serva hem setet. Svensken hade en setboll vid ställningen 5–4, men brände den.

1,1 miljoner kronor rikare

Och sedan tappade Ymer tre raka gem. 2–0 i set till Sinner, 19 på världsrankningen, där resan till första och enda matchbollen i tredje var snabb. 6–1, 7–5 och 6–3 till Jannik Sinner.

– Jag tycker att det var en bra match, det kändes som att den var på hög nivå, säger svensken.

För framgången i Franska öppna får Ymer 113 000 euro i prispengar, motsvarande 1,1 miljoner kronor.

Italienaren till åttondelsfinal där han ställs mot Rafael Nadal.

– Han är ung, han utvecklas varje vecka, säger Nadal om 19-åringen enligt AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.