Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bröderna Elias och Mikael Ymer inför Davis Cup 2020. Foto: TT

Formstark Ymer inför Davis Cup: ”Som kinesiska”

Uppdaterad
Publicerad

På fredag står Davis Cup för dörren.

Då kan de svenska tennisbröderna Elias och Mikael Ymer bilda dubbel.

– Drömmar kan bli verklighet ibland, säger Elias Ymer till SVT Sport.

Efter helgens andraplats i en challenger-turnering i Belgien gick den yngre Ymerbrodern, Mikael, upp till plats 60 på världsrankingen och gjorde en stark turnering.

Och redan i helgen väntar Davis Cup.

– Det är något med energin, framför allt när vi spelar hemma blir det väldigt högt tryck. Det är väl en form av energi som inte blir i vanliga fall. Det betyder allt. Sen jag var liten har jag kollat på Davis Cup så det är väldigt kul att vara tillbaka, säger Mikael Ymer.

”Extra speciellt”

Bröderna har gjort succé tillsammans tidigare. Under Stockholm Open 2016 vann de dubbelklassen – nu kan de bilda par igen.

– Det känns extra speciellt, det är en familjedröm. Pappa tog oss till Lidköping när Robin (Söderling) spelade när vi var väldigt unga. Det har byggts upp något där, säger Mikael Ymer.

Brodern Elias är inne på liknande spår.

– Det var det vi gick upp och tränade för, en dag var det vi hoppades på. Drömmar kan bli verklighet ibland, säger Elias Ymer.

Den uttagna herrtruppen till Davis Cup består förutom Mikael och Elias Ymer av André Göransson, Karl Friberg, Leo Borg och Filip Bergevi.

”Det blir gåtan”

Inför turneringen har bröderna jobbat på sin ”hemliga” taktik.

– En del offensiva mönster...det är så detaljerat så det skulle bli som kinesiska. Vi håller det lite för oss själva, vi låter folket se om de kan hitta dem. Det blir gåtan, men allmänt positionen i banan, säger Mikael Ymer.

Sverige tar emot Bosnien-Hercegovina fredag och lördag och landskamperna sänds i SVT.

– De har skickliga spelare. Jag tror vi har bra chanser, Sverige har alltid det, säger Mikael Ymer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.