Ymer visar form inför Australian Open. Foto: Bildbyrån

Ymer visar form inför Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer verkar ha hittat formen inför Australian Open. Svensken är klar för kvartsfinal i Adelaides ATP-turnering, efter 2–0 i set mot formstarke sydkoreanen Kwon Soon-Wo.

Det svenska tennishoppet inledde turneringen med att besegra fransmannen Benjamin Bonzi med 2–0 i set (7–5, 7–5). Det följde han upp med en än mer övertygande seger i nästa match, mot åttondeseedade sydkoreanen Kwon Soon-Wo, 6–2, 6–3 i set.

Därmed är 23-åringen klar för kvartsfinal och närmar sig sin bästanotering på ATP-touren. I Winston-Salem nådde Mikael Ymer i fjol karriärens första final, men fick där se sig besegrad av Ilja Ivasjka från Belarus.

Härnäst väntar vinnaren i mötet mellan Frances Tiafoe, USA, och australiern Thanasi Kokkinakis.

Turneringen i Adelaide är en del av Ymers sista förberedelser inför säsongens första höjdpunkt: grand slam-turneringen Australian Open i Melbourne med start den 17 januari. I fjol gick han till tredje omgången, hans bästa resultat där hittills.

Som 94:a på världsrankningen är Mikael Ymer redan inkvalad till Australian Open. Det är däremot inte äldre brodern Elias Ymer, som från sin 170:e-plats på rankningen måste kvala. Kvalturneringen inleds på måndag.

MER TENNIS: Se hela SVT:s möte med Andy Murray (7 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.