Efter 3.23 kunde Alexander Zverev slå in matchbollen och nå sin första Grand Slam-final. Foto: TT

Zverev vände 0-2 för första gången i karriären

Uppdaterad
Publicerad

Det verkade kört för Alexander Zverev när han låg under med 0-2 i semifinalen i US Open mot Pablo Carreño Busta. Den femteseedade tysken hade aldrig tidigare vänt ett 0-2-underläge. Men nu nådde han den milstolpen i karriären och vann med 3-6,2-6,6-3,6-4,6-3.

På köpet nådde 23-åringen sin första Grand Slam-final, där han kommer att få möta andraseedade Dominic Thiem som slog tredjeseedade fjolårsfinalisten Daniil Medvedev med 6-2,7-6 (9-7),7-6 (7-5).

– Jag hängde kvar mentalt. Många spelare hade släppt taget, säger Zverev till de stora nyhetsbyråerna.

Corona och idrott

– Det finns inga lätta matcher längre. Ibland måste man gräva djupt. I dag grävde jag djupt, väldigt djupt, säger Zverev.

Thiem hade setbollar emot sig i två set

Dominic Thiem hade en setboll emot sig i både andra och tredje set men klarade av Daniil Medvedev och nådde sin fjärde Grand Slam-final där han ännu väntar på första vinsten.  

– Jag älskar de här stora matcherna – ännu mer när det är ett fullsatt stadion. Men det är också häftigt att få göra det inför många, många tv-tittare, säger Thiem.

– Jag förlorade de viktigaste poängen. Det är därför han vann matchen, säger Medvedev.

Finalen spelas sent på söndag kväll svensk tid. En ny Grand Slam-vinnare kommer att stå och hålla segertalet på Flushing Meadows i New York.

Thiem har 7-2 i inbördes  möten.

Det är första gången sedan 2016 som någon annan än Rafael Nadal, Novak Djokovic eller Roger Federer kommer att vinna en Grand Slam-turnering på herrsidan.

MER US OPEN: Serena Williams ute ur US Open – Azarenka till final (11 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet