”Little Thunder” var ingen knall

Uppdaterad
Publicerad

Josefine Lindgren Knutsson är den senaste i raden av svenska världsmästare i thaiboxning. Hon vann nyligen guld i Mexiko och nu siktar hon på en proffskarriär. Smeknamnet är redan klart...”Little Thunder”.

Senaste världsmästaren på herrsidan i thaiboxning var 2004 när Rickard Nordstrand vann. Samtidigt har det blivit inte mindre än 17 guld (fördelat på 13 utövare) för de svenska damerna. Plus att Sofia Olofsson dessutom vunnit World Games, det största som går att vinna där alla idrotter som inte finns med i OS ingår.

– Vi möts på sociala medier, vi tränar mycket tillsammans och överhuvudtaget så inspirerar vi varandra. Framgångarna har smittat av sig, säger Josefine Lindgren Knutsson till SVT Sport.

Hennes tränare sen sex år tillbaka, Sanja Trbojevic, är övertygad om att det är hårdheten hos de svenska tjejerna som är anledningen till alla framgångar.

Starka svenskor

– Sverige har ett vinnande koncept genom att vara fysiskt starkare, stabilare, än de flesta andra länders utövare.

Nu siktar Josefine Lindgren Knutsson på att gå en del proffsmatcher närmaste tiden. Bland annat är en stor match inplanerad i Thailand i december, på kungens födelsdag.

Och hennes smeknamn borgar för att det kommer att smälla ordentligt i Bangkok. ”Little thunder”.

– Jag har mycket energi och det syns nog när jag fajtas. Jag gillar att styra matcherna och på sätt och vis är jag ganska aggressiv, säger Josefine Lindgren Knutsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.