Beata Malecki blir intervjuad av media efter finalen. Foto: BILDBYRÅN

VM-guld för debutanten Malecki

Vilken guldlördag! Bea Malecki säkrade Sveriges tredje VM-guld i thaiboxnings-VM i Jönköping när hon vann finalen mot turkiskan Bediha Tacyidiz i 67 kg-klassen. ”Nu är jag fan bäst i världen” säger svenskan.

Svensk thaiboxning har haft en guldglimmande lördagseftermiddag i VM i Jönköping. Först vann Sofia Olofsson guld i 54 kg, sedan tog Patricia Axling hem 57 kg-klassen.

Och en stund senare blev det alltså blågult jubel igen när VM-debutanten Bea Malecki slog Bediha Tacyidiz, Turkiet, i 67 kg-finalen.

– Det här känns naturligtvis väldigt bra, nu är jag fan bäst i världen, säger svenskan till SVT Sport.

Slog ut starka namn på vägen

Malecki, som med sin längd på 179 cm är bland de längsta i viktklassen, slog ut två World Cup-segrare på vägen mot finalen.

– Har jag gått igenom det här så måste jag vinna, sa 24-åringen till SVT Sport efter semifinalen i går.

Domaren bröt finalen i tredje ronden efter att svenskan vunnit de två första.

En stund efter Maleckis guld smällde det till igen när Anna Strandberg tog hem 71 kg-finalen. Därmed har Sverige alltså vunnit fyra guld i thaiboxnings-VM i Jönköping – ett mer än senaste världsmästerskapet i Malaysia.