Hail Mary vann på Rättvikstravet. Foto: ATG/Bildbyrån

Hail Mary övertygade stort i comebacken: ”Skaplig pålle”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen gjorde Hail Mary debut för sin nye tränare Daniel Redén – och som han gjorde det.

Stjärnhästen plockade ner Seismic Wave från dödens och vann enkelt på 1.10,1 över 1640 meter autostart.

– Vilken jävla häst alltså, säger Daniel Redén i ATG:s livesändning.

Det var i mitten av december som ägarna i Stall Mary valde att flytta stjärnhästen Hail Mary från Robert Bergh till Daniel Redén under uppmärksammade former.

Sedan dess har den sexårige hingsten tränat på hemma på Redéns gård och under fredagskvällen var det dags för debut i den nya regin.

Efter att Disco Volante och Seismic Wave gjort upp om ledningen i en snabb öppning gled körande Örjan Kihlström fram utvändigt om den sistnämnde tillsammans med Hail Mary.

Över upploppet var det sedan inget snack om saken. Hail Mary slog klorna i Seismic Wave relativt omgående och kunde till slut vinna enkelt med en längds marginal på tiden 1.10,1 över 1640 meter autostart.

– Vilken jävla häst alltså. Det visste vi ju sedan innan men det känns ändå otroligt. Vi har jobbat mycket med honom och fy fasiken vilket kvitto han ger oss, säger tränaren Daniel Redén i ATG:s livesändning.

Örjan Kihlström var lika imponerad:

– Skaplig pålle. Jag är inte chockad... jag är glad är en bättre beskrivning. Vi vet ju att det är en bra häst i grunden och Daniel har låtit nöjd med honom så det var ingen överraskning att han var så här fin. Skönt att han levde upp till förväntningarna. Det är en underbar individ.

Den kommande matchningen är ännu oklar men det är inget snack om att hästen står högt upp på Elitloppsgeneralen Anders Malmrots lista. Nu återstår det att se vad Daniel Redén beslutar sig för att göra. Ägarna vill gärna vara med men Redén äger frågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.