Foto: SVT

Sista chansen i Elitloppet för Propulsion

Uppdaterad
Publicerad

Travet har varit igång under hela coronapandemin, och på söndag avgörs Elitloppet på Solvalla inför tomma läktare. Då får stjärnhästen Propulsion en sista chans att vinna det prestigefyllda loppet.

– Det sista jobbet i torsdags var faktiskt helt avgörande, säger tränaren Daniel Redén till SVT Sport.

Efter ett långt tävlingsuppehåll och ett misslyckat Prix d'Amérique tog travtränaren Daniel Redén ett sent beslut. Att ge sin stjärnhäst Propulsion en sista chans att vinna Elitloppet som avgörs på söndag.

– Han var inte riktigt okej i träningen då vi kom hem, och då var jag väldigt tveksam att starta i ett Elitlopp. Men vi tränade på och värmen började komma. Då känner man direkt hur smidig Propulsion börjar bli och sista veckorna har bara pekat rakt upp, säger Propulsions tränare Daniel Redén inför Elitloppet.

– Det sista jobbet i torsdags var faktiskt helt avgörande. Då bestämde jag mig för att åka ut på en lättare bana för att se om han hade någon snabbhet i benen, och det var som att släppa lös en gummisnodd. Det bara bar iväg och jag kände i alla fall att han är där jag vill ha honom.

Över 30 miljoner

Propulsion har totalt sprungit in över 31 miljoner kronor och vunnit alla stora lopp i Sverige – förutom Elitloppet.

Det är femte gången som den nioårige hingsten ställer upp i Elitloppet och Daniel Redén drömmer nu om en efterlängtad seger.

– Är det någon som är värd det så är det Propulsion. Jag hoppas verkligen att han får den inteckningen i sin meritlista, att han vunnit Elitloppet. Men jag är realist att det kommer bli jäkligt tufft, säger Daniel Redén till SVT Sport.

REPORTAGE: Propulsion redo för Elitloppet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.