Lisa Nordén vill försvara cykeltiteln

Uppdaterad
Publicerad

Triathlonstjärnan Lisa Nordén vann cykel-SM i tempocykling förra året. I onsdagens lopp i Torekov vill hon plocka ännu en medalj.

– Jag har en mästartröja att försvara, säger OS-silvermedaljören från 2012.

Det säger Lisa Nordén när SVT Sport träffar henne dagen innan tempoloppet i cykel-SM som det här året avgörs i nordvästskånska Torekov.

– Det gick ju väldigt bra förra året, jag har en mästartröja att försvara. Men det kommer bli tufft, det är inget man bara snyter ur näsan. Det är många proffs med och jag kommer verkligen få bita i om jag ska stå mig här.

Hur känns formen?

– Den är på uppåtgående. Jag opererade hälsenan precis innan jul förra året så tyvärr hade jag tre månader med ingen cykling alls, men nu börjar jag komma i kapp och benen börjar hitta tillbaka. Jag är nog i ungefär samma form som förra året, säger Nordén.

Om två veckor gör 33-åringen sin första triathlontävling för året då en halv-ironman väntar i Jönköping.

– Det ska bli jättekul att komma ut på den tävlingsbanan igen, säger hon.

Frågan om det blir något OS 2020 i Tokyo för Nordéns del dyker ofta upp.

– Den dörren är absolut inte stängd och låst. Jag hoppas komma tillbaka i en bra form och sen får vi se nästa år hur bra den formen är och hur lusten ser ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.