Lisa Nordén tävlar i hopp om OS-plats. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nordén: ”Jag måste till Rio”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har en svår sjukdomstid bakom sig, men nu väntar en tuff tävlingsperiod för Lisa Nordén som kämpar om en OS-biljett. ”Jag ska dit. Jag ska till Rio”, säger Nordén till Expressen.

För fyra år sedan tog Lisa Nordén OS-silver i London. Men efter att den svenska triatleten i april drabbades av en svår magsjuka, tvingades hon bryta den andra deltävlingen i VM-serien i Australien.

Två tävlingar till OS

Nordén som redan dagen innan hon blev tvungen att bryta tävlingen, kände av att något var fel, gick i och med den oavslutade tävlingen miste om viktiga poäng i hennes jakt på att klara OS-kvalgränsen.

OS i Rio de Janeiro 2016

31-åringen har därmed bara två tävlingar på sig att säkra sin OS-plats i Rio.

Under söndagen tävlar hon i världscuptävlingen i italienska Cagliari och om bara en vecka väntar den sista chansen, VM-serien som avgörs i japanska Yokohama.

”Känner mig stark”

Trots den tuffa tiden som Lisa Nordén haft, känner hon sig starkare än på länge.

– Det är en oerhört skön känsla. Jag känner mig grymt stark, säger hon till Expressen.

Nordén som under OS i London 2012 överraskande knep silvermedaljen och fick sitt stora genombrott, fortsatte också resten av det året med framgångar i både VM-serien och världscupen.

När hon minns tillbaka till London-OS inser hon hur viktigt det är för henne att ta sig till Rio.

– Jag hittade en låda med grejer från London-OS osm jag sparat. Allt från telegram till tävlingsdräkt och tidningsurklipp. Då började det verkligen krypa i kroppen, säger hon ock fortsätter.

– Jag måste fixa det här. Jag måste till Rio, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet