Angelica Roos under OS 2016. Foto: Bildbyrån

Angelica Roos lägger av: ”Har inte drivet”

Uppdaterad
Publicerad

EM-silver 2018 och tio SM-guld.

Men nu väljer tyngdlyftaren Angelica Roos att lägga av.

– Jag hade helt enkelt inte drivet att lägga den tid och energi som behövs för att vara på den nivån, säger Roos till tyngdlyftning.com.

Angelica Roos är en av Sveriges främsta tyngdlyftare på 2000-talet. Hennes största framgång kom 2018 på EM i Bukarest där det blev brons i ryck (85 kg), silver i stöt (106 kg) och ett silver sammanlagt (191 kg) i 58-kilosklassen.

Nu väljer den 31-åriga svenskan att avsluta sin elitsatsning.

– Jag hade helt enkelt inte drivet att lägga den tid och energi som behövs för att vara på den nivån. Tyngdlyftningen är jäkligt kul så det var svårt att komma fram till att jag faktiskt själv inte ville fortsätta, säger Angelica Roos till tyngdlyftning.com.

Roos har dragits med skador och tog en paus redan 2019. Hon kom tillbaka och satsade under våren 2020 men under sommaren växte beslutet fram att lägga ner satsningen på elitnivå. Hennes sista tävling blev EM 2019.

Hon deltog i OS 2016, tog totalt tio SM-guld och har slagit över 50 svenska seniorrekord.

– Det jag uppnått med SM-guld och svenska rekord är häftigt. Jag har alltid velat bli bättre och slå rekord och jag har haft tur att det i Sverige funnits många duktiga lyftare så att det funnits saker att slå och uppnå, säger Roos.

– Jag har alltid haft lyxen att ha många bra och fina människor runt mig. Allt från lyftare, tränare, coacher, vänner, familj. Jag har alltid känt att jag har människor att vända mig till och det är jag så tacksam för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.