• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Gävleborgs län i Gävle kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en återvinningscentral i återvunnen plast på Stena recycling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg. Läs mer

Foto: TT Nyhetsbyrån

”Kan inte leva i Nordkorea-mentalitet”

Uppdaterad
Publicerad

”Ta bort alla landslag innan U21”.
Det anser forskaren Tomas Petterson att man ska göra.
Men han får inte medhåll av svensk elitfotbolls sportdirektör Stefan Lundin.
”Man kan inte leva i en Nordkorea-mentalitet”, säger han.

Tomas Petterson, forskare i idrottsvetenskap, anser att U21-EM-guldet var det sämsta som kunde hända svensk fotboll. Han anser bland annat att all landslagsverskamhet innan U21 borde upphöra, för svensk fotbolls bästa.   

– Jag vill skrota det här selektionssystemet, för det är ineffektivt, det är kontraproduktivt och det orsakar en massa lidande. Det är helt onödigt. Och av det följer sen att vi inte behöver några landslag, säger han i Gomorron Sverige.

”Behöver en landslagsverksamhet”

Han får dock inte medhåll av Stefan Lundin, sportdirektör på svensk elitfotboll, som gästade Gomorron Sverige.

– Vi behöver en landslagsverksamhet, det är också utbildning. Man kan inte leva i en Nordkorea-mentalitet, där vi stänger våra gränser och bara tävlar tillsammans och alla gör lika. Vi är en del i ett internationellt sammanhang, säger han.

Se hela debatten i klippet här ovanför

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

U21-EM 2015

Mer i ämnet