Foto: Bildbyrån

Umeåtränaren: ”Pressen ska ligga på Luleå”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll kan Luleå Basket säkra sitt femte raka SM-guld på bortaplan i Umeå. De leder matchserien med 2-1 i matcher, men Umeå har inte gett upp.

– Det är alltid jämna matcher mot Luleå. Vi vet att vi kan matcha dem och är ett starkt hemmalag, säger tränaren Jan Enjebo till SVT Sport.

– Pressen ska ligga på Luleå, det är de som ska försvara SM-guldet. Vi är underdogs och måste visa att vi vill det här mer än dem, säger Enjebo till Aftonbladet.

Ni vann med 25 poäng i senaste hemmamatchen. Hur ska ni hitta tillbaka till det spelet?

– Vår matchstil är full fart i anfall och så måste vi spela, säger Umeå-tränaren till SVT Sport.

Luleå däremot hoppas att man har lärt sig något från den stora förlusten  i Umeå (98-73).

– Vi borde ha varit mer beredda i den matchen. Då fick de grepp om oss, men nu är vi mer mentalt förberedda. Vi vet att det blir ännu tuffare i kväll. Det är en måstematch, annars är det slut. Det snackas om att vi har en hemmamatch ifall vi förlorar den här, men nej – vi vill avgöra här och nu, säger Luleåtränaren David Visscher till NSD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.