Foto: TT Nyhetsbyrån

Vasaloppvinnare drabbad av hjärtproblem

Uppdaterad
Publicerad

Han har vunnit Vasaloppet tre gånger.

Men nu kan Jon Kristian Dahls karriär vara i fara.

Norrmannen har drabbats av hjärtproblem, skriver Expressen.

Den tidigare sprintåkaren – som skördat stora framgångar i långlopp de senaste åren – har bland annat vunnit tre av de fyra senaste Vasaloppen och är en av favoriterna även denna säsong.

Men frågan är om norrmannen kommer till start denna gång. Dahl – som tävlar för Team Koteng – har tvingats ställa in helgens tävling i St Moritz på grund av hjärtproblem.

Vasaloppet

”Han är bekymrad”

– Det kan bero att han varit sjuk före jul och burit på ett virus. Vi vet inte vad som ligger bakom. Han är bekymrad, för han har aldrig upplevt det tidigare, säger Kotengs stallchef Bernhard Rönning till Expressen.

Dahl har varit hos hjärtspecialister i Innsbruck som avrått norrmannen från att åka i St Mortiz. Rönning hoppas att stallets stjärna ska kunna komma tillbaka.

– Vi har inte fått något klart svar kring det, men vi försöker vara optimistiska. Det är en del elitidrottare som har drabbats av hjärtflimmer, Charlotte Kalla har haft det, Martin Johnsrud Sundby har det, säger Rönning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet