Foto: SVT

Följ Vinterstudion söndag

Uppdaterad
Publicerad

Det har blivit dags för den första grand slam-tävlingen i Ski Classics, Marcialonga, som är en av säsongen fyra stora tävlingar. Dessutom skidskytte-EM från tyska Arber. Häng med Johan Cedervall i chatten.

Dagens hålltider:

07.45 Vinterstudion börjar

08.00 Ski Classics Marcialonga

10.30 EM i skidskytte från Arber, mixedstafett, SVT Play

12.00 EM i skidskytte från Arber, mixedstafett, eftersändning

13.30 EM i skidskytte från Arber, singel mixedstafett

Följ Vinterstudion söndag

Pinnat inlägg

Tycker ni att Sverige ska lämna in en protest mot Ryssland?

Vi stänger igen här för i dag och denna Vinterstudio-helg. Tack ska ni ha alla som varit med här.

Vi kommer att direktrapportera från EM-finalen i kväll. Så vi hörs där för er som vill chatta under matchen.

Skidskyttets regler är trams. Rumänien straffas med 2 min för växling strax utanför växlingszonen • som inte störde något annat lag. Men Ryssland kan köra på Sverige utan straff.

Märkligt • Två minuters tillägg för Rumänien för en omärkbar miss i växlingen så de missar brons. Ingenting för Ryssland som tacklar mer Sverige i tävlingen och förmodligen förstör medaljchansen. Självklart tidstillägg direkt på minst två minuter

RörmokarMicke • Jaha Johan så chatten får ett uppehåll nu på 4 timmar, så vi ska behöva umgås med familjen nu då fram tills dess:)))

Hälsa familjen!

PJ • Tycker man ska göra det även om dom inte blir bestraffade så markera man att dom gjorde fel så dom fattar att dom inte gör det igen

yngve • 2 meter överväxling ger 2 minuter och missad medalj. men regelrätt tackling med pajad stav och eventuellt skadat gevärr ger guld. mycket konstigt. självklart måste man protestera

Oskar • Sverige vann skidskyttet! 😀 Sen blev vi påkörda!

Babikov, den ryska åkaren som tacklade Stegmayr, ber nu om ursäkt för händelsen.

Mittbacken • Sympatier för Stegmayer i alla fall! Det gick ju bra innan kraschen. 💛💙

Gunnar • Varför ska åkarna stå för domarbesluten? Enjury borde ju ge Ryssland någon form av bestraffning om man ska följa reglerna, annars behöver man ju inte ha några regler alls och folk kan köra hur som helst. Att köra på folk verkar konstigt att man får göra ostraffat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet