Ny pallplacering för Hansdotter

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter tog säsongens andra pallplats efter att ha kört upp sig från en femteplats.

Vann gjorde överlägsna Mikaela Shiffrin som tog sin 38:e seger i världscupen.

– Känns som lite av en revansch från första åket, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

Frida Hansdotter, som var bästa svenska på en femteplats, körde ett stabilt andra åk med en vass avslutning, vilket gav säsongens andra tredjeplats.

– Känns som lite av en revansch från första åket, där jag inte åkte som jag ville. Skönt att jag klarar av det trots att det blir lite rufft i banan, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

Slalomdrottningen Mikaela Shiffrin hade hela 1,41 sekunders försprång till tvåan Wendy Holdener inför andra åket. I andra var hon fortsatt stark och vann med 1,59 sekunder.

Estelle Alphand, sexa inför andra åket, hade ett kanonåk på gång och hade ett försprång på 84 hundradelar i mellantiden, men körde ur.

Stålnackes första världscuppoäng

Utöver Hansdotter och Alphand fanns två svenskor med till andra åket. Ylva Stålnacke tog sina första världscuppoäng efter att ha åkt upp sig sex placeringar till 17:e plats.

– Det kändes helt otroligt, en toppendag för mig. Nu ska jag bara njuta, säger Ylva Stålnacke till SVT Sport.

Anna Swenn-Larsson fick till ett riktigt bra andra åk, där hon hade näst snabbaste åktid och slutade tia.

– Bra för självförtroendet att känna att man är med, säger Anna Swenn-Larsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.