Foto: Bildbyrån

Anna Holmlund inviger sportanläggning

Uppdaterad
Publicerad

I december i fjol förändrades skicrosstjärnan Anna Holmlunds liv på en sekund när hon kraschade svårt på träning. I oktober är hon dragplåster när en handikappanpassad skidanläggning ska invigas.

Det är Alnö SK, på Alnö utanför Sundsvall, som ska inviga en ny rullskidbana och en ny klubbstuga. Till invigningsceremonin har klubben lockat två lokala idrottsstjärnor: Charlotte Kalla och Anna Holmlund.

För Holmlunds del blir det första offentliga framträdandet sedan den förödande kraschen i Italien den 19:e december.

– Eftersom anläggningen är handikappanpassad så frågade de Anna om hon ville vara med, och det ville hon gärna, säger skicrosstjärnans pappa Lars Holmlund till Sundsvalls Tidning.

Invigningen blir den 14:e oktober.

– Hon kommer att vara med vid invigningen och det kommer bli en trevlig tillställning, säger Lars Holmlund. 

Anna Holmlund låg länge i koma efter olyckan. I mitten av juni var hennes tillstånd så pass förbättrat att hon kunde göra sin första intervju efter olyckan. I juli flyttade hon till en egen lägenhet i Sundsvall.

LÄS OCKSÅ: Holmlund: ”Jag vill springa”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.