Therese Johaug tog sin andra raka seger i comebacken. Foto: Bildbyrån

Johaug i storform – vann överlägset igen

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug är tillbaka – det med besked. I den nationella premiärhelgen i Beitostölen på 10 kilometer fritt ledde hon vid den första mellantiden, därefter drygade hon bara ut. I mål var hon överlägsen. Den enda som var i närheten var Ingvild Flugstad Östberg, 26 sekunder efter.

– Det flöt på bra. Det är inte ofta jag leder vid första mellantiden. Jag är jätteglad, säger Therese Joahug till NRK efter loppet som hon vann överlägset.

Hon menade att förhållandena passade henne bra.

– Jag hade bra känsla genom loppet, det var krävande förhållanden som passade mig bra. Jag är också nöjd taktiskt. Det var ett väldigt bra lopp. Ett bra besked för fortsättningen, fortsätter hon.

Ingvild Flugstad Östberg var den enda som kunde matcha comebackande Johaug någurlunda. Hon tappade konstant men var den enda som var nära Johaug i mål – 26 sekunder efter.

”Kalla såg bra ut i går”

– Det var lite mer än sist (hon var 21 sekunder efter i fredags). Men jag är väldigt nöjd med loppet. Jag får gratulera Therese, hon var riktigt stark i dag, säger Ingvild Flugstad Östberg till NRK.

Trea i mål var amerikanskan Sadie Bjornsen – över minuten efter Johaug.

– Det var ett långt avstånd upp, nu får jag kämpa för att komma ikapp de, säger Bjornsen.

Johaug pratade också om den svenska stjärnan Charlotte Kalla.

– Hon såg bra ut i går (10 kilometer klassiskt). Det ska bli spännande att möta både henne och Krista Pärmäkoski.

Sjur Röthe vann herrloppet över 15 kilometer fritt före Simen Hegstad Krüger och Martin Johnsrud Sundby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.