Björgen har avslutat karriären – men fortsätter att ställa upp för landslaget och vännen Therese Johaug (arkivbild). Foto: Bildbyrån

Johaug kan ta guld på Björgens skidor

Publicerad

Marit Björgens karriär som elitskidåkare är över men hon hoppas att hennes gamla skidor ska ge guld i Seefeld-VM i vinter.
– Jag hoppades att skidorna skulle stanna i det norska lägret, säger Björgen till NRK.

Efter att ha avslutat karriären lämnade Björgen också sina tävlingsskidor.

– Det tuffaste med att lägga skidorna på hyllan, det var att bli av med tävlingsskidorna. Det var som att jag förlorade något som var mitt, det var konstigt att ge bort något som har betytt så mycket för mig och som jag har jobbat så länge för att få, säger Björgen till NRK.

Glädjande för skiddrottningen så blir hennes skidor kvar i det norska lägret. Nu hoppas hon att skidorna ska ge guld även i Seefeld-VM. Therese Johaug är en av dem som lagt vantarna på guldskidorna.

– Jag har hunnit testa skidorna och de verkar vara väldigt bra. Synd för henne, men bra för mig, säger Johuag.

”Har trygghet i henne skidor”

Norskan har hittat bra par bland Björgens skidor i både klassiskt och skate.

– Ja, jag har ju inte varit med på två år, så jag märker att många av min gamla skidor inte är tillräckligt bra längre. Så det är väldigt bra att ha lite trygghet i hennes skidor, säger Johaug.

Björgen säger till NRK att hon kommer att ha kontakt med sin tidigare vallare Perry Olsson för att se om hennes skidor har en roll i framtida norska framgångar.

– Jag har en dröm om att ta guld på hennes skidor, så vi får se, säger Johaug.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer