Calles svar efter Northugs hån: ”Det finns en dålig godis och det är Petter”

Uppdaterad
Publicerad

De åkare som finns med i säsongens herrtrupp är Jens Burman, Calle Halfvarsson, Daniel Rickardsson, Teodor Peterson, Oskar Svensson, Viktor Thorn och Karl-Johan Westberg.

En trupp som Petter Northug, när NRK visar den för honom, inte ger mycket för.

– Det är ju som en dålig Gott & Blandat-påse. Det finns ingenting som är gott men du äter det om du måste. Det är nog det blekaste svenska laget någonsin. Det är synd att det är så dålig ställt, men nu får vi se efterdyningarna av katastroferna som har skett i mästerskapen, sa han till NRK.

Calle Halfvarsson medger att det svenska laget inte är på samma nivåer som vissa starka säsonger, men säger ändå att han tror på årets upplaga, även om den där riktiga superstjärnan saknas,

Vad tror du om Northugs chanser att ens ta en plats i den norska truppen?

– Som det ser ut nu ligger det väldigt långt borta att han ska få åka i världscupen. Han har ju sagt det själv, att han är i dålig form, och det har han ju varit i några år nu, fortsätter Halfvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.