Fallas kross i Lillehammer – Nilsson stumnade

Publicerad

Maiken Caspersen Falla vann sprinten i Lillehammer överlägset. Stina Nilsson kunde inte svara i den sista backen och en stumnande Nilsson på upploppet fick sedan nöja sig med en femteplats. – Jag kände mig inte jätteåterhämtad. Jag gjorde mitt bästa så länge det räckte, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Stina Nilsson imponerade både i kvartsfinalen och semifinalen, precis som största konkurrenten Maiken Caspersen Falla.

Det var ett samlat finalfält som gick in i sista backen och väl där exploderade norskan och varken Nilsson eller någon av konkurrenterna kunde hänga på.

– Jag kände mig inte jätteåterhämtad när starten gick. Jag förstod att det skulle bli tufft att vara med och fightas längst fram. Jag gjorde mitt bästa så länge det räckte, sa Stina Nilsson till SVT Sport efter loppet.

Nilsson stumnade

Falla kom in ensam på upploppet och kunde ta hem säsongens första seger utan att förta sig före finskan Krista Pärmäkoski.

Nilsson såg ut att ta trejdeplatsen men stumnade på upploppet och fick släppa förbi sig både Sadie Bjornsen, från USA, och norskan Ingvild Flugstad Östberg.

Tuff svensk dag

Fem av sex svenskor tog sig vidare till kvartsfinal. Men både Hanna Falk och Linn Sömskar var långt efter i sin kvartsfinal och inte heller Evelina Settlin tog sig vidare till semifinal.

Ida Ingemarsdotter var taktisk i sin kvartsfinal och tog sig vidare som tvåa. Men väl i semifinal slutade hon sist, långt ifrån en finalplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer