”Det uttalandet får verkligen stå för honom”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla var inte glad över damtränaren Mattias Perssons uttalande igår om att Kalla inte mår bra i själen. ”Det uttalandet får verkligen stå för honom”, säger Kalla till SVT direkt efter loppet.    

–Jag står för det jag sagt, sa Mattias Persson tidigare i morse. Hon mår inte bra när hon inte presterar som hon förväntas göra, framförallt utifrån egna förväntningar.                   

Även SVTs expert Johanna Ojala var kritisk till uttalandet.

–Det var lite oväntat laddade ord som skapar uppståndelse i media. Han kunde sagt det på något annat sätt.

Ångrade sitt uttalande

Senare på dagen ångrade Persson sitt uttalande.

–Ordet själ fick en väl stor proportion. Det var ett olyckligt ord att använda. Hade jag använt ett annat hade det nog inte uppmärksammats alls på samma sätt. Ett felaktigt ordval av mig, säger tränaren till Expressen.

–Jag ville väl beskriva att hon kanske inte mådde särskilt bra. Och nu mår hon kanske ännu sämre.

–Det är klart att jag måste sätta mig ner med Charlotte nu och gå igenom vad som har hänt. Förklara min del i det här, hur jag uppfattade den där intervjun – och vad jag egentligen menade, säger han till tidningen.

LÄS MER: Johaug vann – Rydqvist bästa svenska

Charlotte Kalla slutade sjua i dagens masstart över 10 kilometer i Falun. Hon orkade inte följa med efter några kilometer när Therese Johaug drog upp tempot rejält. Johaug vann före Heidi Weng och Maria Rydqvist blev bästa svenska på femte plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.