Ebba Andersson: ”Va, har jag kommit på pallen?!”

Publicerad

Ebba Andersson tog sin första pallplats någonsin i världscupen i och med dagens tredjeplats i Ruka.
Men 21-åringen var omedveten om succén när hon korsade mållinjen.
– Va, har jag kommit på pallen? berättar hon för SVT.

I går tog sprintdamerna dubbla pallplatser när Maja Dahlqvist och Ida Ingemarsdotter blev tvåa och trea bakom ryskan Julija Belorukova.

I dag upprepade Charlotte Kalla och Ebba Andersson den blågula succén när de knep andra- och tredjeplatsen bakom en suverän Therese Johaug.

– Så himla häftigt att få kliva upp på pallen redan här i Ruka och att dessutom få göra det med Ebba Andersson. Johaug var inte mycket att göra åt i dag, säger Charlotte Kalla och hyllar sedan bredden på svenska damsidan.

– Det här visar att vi har en enorm bredd även på distans och inte bara på sprint. Det var så god stämning i gänget under dagen, så vi var peppade på att göra vårt bästa.

Charlotte Kalla och Ebba Andersson kom tvåa respektive trea i Ruka. Foto: TT Bild

Omedveten om succén

För Ebba Andersson innebar tredjeplatsen hennes första pallplats någonsin i världscupen.

Men 21-åringen var omedveten om succén när hon korsade mållinjen.

– Det var först när jag kom i mål och mötte vår pressansvariga (Katarina Medveczy) och hon säger att jag måste förbereda mig för fotografering och sånt där. Jag bara ”Va? Kom jag på pallen”? Jag gav bara det jag hade där ute idag, berättar Ebba Andersson, som förstås var väldigt lycklig.

– Det är jättekul, knappt så jag förstår det. Första gången...det känns speciellt. Jag är jätteglad, det här ska jag njuta av.

Ebba Andersson: ”Knappt så att jag förstår det”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer