Foto: Bildbyrån

Efter comebacken – Ebba Andersson öppnar upp för touren

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson gjorde comeback idag och slutade trea i Scandic Cup som avgjordes i Östersund. För SVT Sport meddelar hon att knäet kändes bra och att hon öppnar upp för att köra Tour de Ski, som inleds om en vecka.

– Det är något vi får prata om efter den här helgen, detta var det primära målet, säger hon till SVT Sport.

För lite drygt en månad sedan skadade hon knäet under en löprunda. Idag gjorde hon comeback och slutade trea efter ett fall i finalen.

– Detta hände veckan innan säsongsstart, när jag var som mest redo att dra igång. Då kändes allt nattsvart. Jag har verkligen längtat efter det här och sett fram emot den här helgen.

Knäet höll för en hel sprinttävling och imorgon väntar 15 kilometer skejt i Östersund.

– Det är fortsatt bra status på knäet. Jag hade inte ställt upp om det inte kändes redo. Sen vet man ju aldrig hur det reagerar efter en sådan här dag, men det känns bra.

Målet den här säsongen var den totala världscupen och Tour de Ski.

– I och med skadan så blev målsättningen justerad, nu har jag bara velat tävla så fort som möjligt.

Nu är hon tillbaka i tävling och efter dagens sprint så kan den ursprungliga målsättningen delvis uppfyllas eftersom hon öppnar upp för att åka Tour de Ski.

– Det är något vi får göra en bedömning om efter den här helgen. Detta har varit det preliminära målet och just nu laddar jag för morgondagens skejt.

Möjlighet köra Tour de Ski

Damlandslagets tränare Stefan Thomson berättar också för SVT Sport att det finns en teoretisk möjlighet för Ebba Andersson att köra Tour de Ski.

– Vi har vakanta platser och teoretisk finns det en möjlighet för Ebba Andersson att åka. Men först och främst ska Ebba (Andersson) köra i morgon och efter det får vi göra en utvärdering tillsammans. Vi får se hur hon reagerar på loppen och ska man köra touren behöver ha form. Vi får helt enkelt vänta och se, säger Stefan Thomson till SVT Sport.

Arkiv: Ebba, 10 år, ”Charlotte Kalla är ganska duktig”

Klipp: Ebba Andersson om Kallas betydelse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.