Emma Ribom gläds åt att vara tillbaka i träning. Foto: Bildbyrån

Emma Ribom tillbaka i träning – men comebacken dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Efter succéstarten med världscupsegrar i både Ruka och Lillehammer lämnade Emma Ribom landslaget i Beitostölen med sjukdomssymtom.

I dag gjorde hon sitt första pass på skidor igen.

– Jag är igång och tränar och det känns superkul att vara igång, jättekul att få åka skidor igen, säger Ribom till SVT Sport.

Emma Ribom inledde säsongen succéartat när hon tog sin första världscupseger i premiären i finska Ruka. Helgen därpå kom en ny vinst i Lillehammer men sviten fick ett abrupt slut när hon lämnade Beitostölen redan innan tävlingarna – en förkylning satte stopp.

Nu är hon tillbaka i skidspåret igen. I dag blev det ett pass i Östersund. Men att hon skulle kunna stå på start i världscupen i Davos i helgen, där Sverige bara ställer upp med två åkare i damsprint på grund av alla sjukdomar och skador i truppen, var aldrig ett alternativ.

– Nej, eftersom jag åkte första skidpasset i dag var inte det aktuellt, säger hon.

”Vill komma igång med träningen”

När det kan bli comeback i världscupen är för tidigt att säga.

– Vi får se, först vill jag komma igång med träningen och känna att kroppen svarar. Touren kommer jag inte köra utan det gäller att våga ha lite tålamod.

Tour de Ski avgörs 31 december-8 januari. Första världscuptävlingarna därefter är sprinthelgen i Livigno 21-22 januari.

SE MER: Ribom tog andra raka segern – vann i Lillehammer (3 december 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.