• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kommer Emma Ribom och Frida Karlsson ställas mot ryska åkare i vinter? Foto: Bildbyrån

Fis skjuter på Rysslands-beslut

Uppdaterad
Publicerad

Internationella skidförbundet Fis, kommer inte att ta ett beslut om huruvida belarusiska och ryska idrottare ska få komma tillbaka och tävla nästa säsong.

Inte nu i maj i allafall. Frågan skjuts på framtiden.

– Det kommer inte bli något svart eller vitt om hur vi gör, säger vice generalsekreterare Niklas Carlsson inför veckans Fis-kongress till Expressen.

I måndags på mötet i Japan var G7-länderna eniga. De vill att ryssar och belaruser ska få komma tillbaka till internationella tävlingar under neutral flagg. IOK har sedan tidigare sagt samma sak.

Fis har tidigare sagt att de kommer att ta ställning i frågan på kongressen nu i maj men så blir det alltså inte.

– Frågan kommer att diskuteras, men det som är sagt både officiellt och inofficiellt är att det är bättre att ha ett sent beslut i hur vi konkret förhåller oss i frågan. Istället kommer det nog bli ett processinriktat beslut i hur vi ska förhålla oss i frågan över tid, säger Niklas Carlsson till tidningen.

ARKIV: IOK-chefen: Därför kan ryssar välkomnas tillbaka till OS (16 februari):

IOK-chefen Christophe Dubi: Därför kan ryska idrottare få tävla i OS igen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.