Fourcade vinnare på nytt efter sprinten i Ruhpolding. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fourcade tog 58:e VC-segern

Uppdaterad
Publicerad

Martin Fourcade revanscherade sig efter förra helgens sprintmiss. I Ruhpolding vann tog han säsongens nionde individuella seger – och Fredrik Lindström blev bästa svensk på 13:e plats. ”Jag är jättenöjd, det ger mig en bra utgångsposition för jaktstarten”, säger svensken till SVT Sport.

I förra helgens sprint i tyska Oberhof bommade Martin Fourcade tre skott – ovanligt många för fransmannen som missat sex skott totalt under hela säsongen.

Men i dagens sprint gjorde Fourcade ingen besviken. Med fullt skytte och snabbast åkning tog han hem ytterligare en seger i världscupen – hans nionde individuella seger den här säsongen.

– Superlativen börjar ta slut. Det är knappt man vet vad man ska säga längre, säger SVT:s kommentator Ola Brännström.

– Enastående, fantastisk. Det är bara han själv som kan förstöra för sig själv, SVT:s expert Magdalena Forsberg.

Lindström bästa svensk

Fredrik Lindström gjorde säsongens näst bästa sprint och slutade på 13:e plats.

– Bra, fint lopp av Fredrik. Kul att se, säger Forsberg.

– Jag är jättenöjd, det ger mig en bra utgångsposition för jaktstarten. Lite dåligt skytte har det varit senaste tiden så extra skönt att få skjuta 0-0, säger Lindström till SVT Sport.

– Det var en del vind, jag tog min tid på skjutvallen. Härligt att sätta dem, säger han.

”Tycker jag gör ett bra lopp”

Sebastian Samuelsson slutade 36:a efter två bom.

– Två bom i dag är egentligen lite för mycket, men det måste varit ganska bra åkning ändå tycker jag, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Jag försökte att jag inte skulle öppna i jättehårt tempo, jag tror inte jag lyckades med det på första varvet. En etta i liggande var ett lite slarvskott skulle jag gissa. Jag hade ett bra andravarv, blev lite trött i tredje. Tycker ändå jag gör ett bra lopp, 1–1, någon bom för mycket, men ah, bra.

Övriga två svenskar, Jesper Nelin och Torstein Stenersen, slutade 53:a respektive 45:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer