Foto: Bildbyrån/SVT

Fredriksson: ”Det är inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Rickardssons 19:e plats i lördagens fristilslopp över 15 kilometer var den bästa svenska herrplaceringen i Toblach. SVT Sports expert Mathias Fredriksson tycker att det finns en del att fundera på.

– Det är inte bra. Jag tror inte att någon är nöjd. Varken åkare eller ledare. Det här var sämre än vad man både trott och hoppats på, säger Mathias Fredriksson.

Varken Daniel Rickardsson eller Marcus Hellner kunde utmana toppen under Toblachhelgen. Båda pratar om tung form – vilket känns lite illavarslande inför kommande OS.

Mathias Fredriksson tror att kommande Tour de Ski bli bra för svenskarna.

Tour de Ski

– Tittar man på Marcus Hellner, så behöver han bra lopp, och det passar säkert bra med tävlingar på så få dagar. Man såg ifjol hur Charlotte Kalla hittade formen inför mästerskapet när hon var med i Tour de Ski, säger Mathias Fredriksson.

Även Calle Halfvarsson, som avstod Toblach, behöver tävlingar.

– Han måste tävla, och jag förutsätter att han åker några tävlingar på touren, säger Mathias Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet