Frida Karlsson och Petter Northug. Foto: TT

Frida Karlsson fortsätter samarbetet med Northug

Uppdaterad
Publicerad

Igår dömdes Petter Northug till sju månaders fängelse. Men det är ingenting som får Frida Karlsson att bryta samarbetet med före detta skidstjärnans företag.

– De har verkligen stöttat mig i mina upp- och nedgångar och nu känner jag att det är tid för mig att ge tillbaka, säger Karlsson till TT.

Sedan i november förra året har Frida Karlsson varit sponsrad av Petter Northugs skidglasögonmärke.

Den 21-åriga svenska stjärnan väljer att fortsätta samarbetet, trots att norrmannen dömts till sju månader i fängelse för fortkörning och narkotikainnehav, samt fått körkortet indraget på livstid (det är praxis att en dömd person fortfarande kan få tillbaka ett körkort, men inte de närmsta fem åren).

– Märket och företaget Northug trivs jag jättebra med som samarbetspartners. De har verkligen stöttat mig i mina upp- och nedgångar och nu känner jag att nu är tid för mig att ge tillbaka och stötta när det är tufft för dem. Den (fängelsedomen) kommer inte att påverka, säger Frida Karlsson till TT.

”Han har det ju tufft”

Fängelsedomen ändrar inte Karlssons uppfattning om Northug som idrottare, men däremot som person.

– Som idrottare påverkar det ingenting. Men han har det ju tufft som person, han är inne i en tuff period och det kan vem som helst vara. Det krävs att han gör en förändring och det har han varit väldigt noga med att trycka på att han ska göra.

Här får Petter Northug sin dom: Sju månaders fängelse:

Fallet Northug

17 augusti: Northug kör i 168 km/timmen och blir fråntagen körkortet. Norska polisen misstänker att Northug kan ha varit drogpåverkad vid tillfället.

21 augusti: Norrmannen bekräftar att polisen har hittat omkring tio gram kokain i hans hem. Northug säger på en presskonferens att han “behöver professionell hjälp”. Han erkänner fortkörning och narkotikabrott, men dementerar dock att han ska varit drogpåverkad vid fortkörningen.

2 september: Det klargörs efter ett blodprov som togs 17 augusti att Northug inte var drogpåverkad vid fortkörningen. Därmed avskrivs misstankarna om drograttfylla. Norrmannens advokat Halvard Helle beskriver Northug som “lättad men inte överraskad”.

17 december: Åtal mot Northug väcks. Den förre skidstjärnan misstänks för vårdslöshet i trafiken samt narkotikainnehav. Polisen berättar att man vid husrannsakan i augusti beslagtog sex gram kokain samt sex tabletter som innehöll diazepam och alprazolam.

21 december: Northug döms till sju månaders fängelse av Oslo tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.