Frida Karlsson om Northug: ”Inte försvarbart”. Foto: Bildbyrån/SVT

Frida Karlssons ord om Northug: ”Inte försvarbart”

Uppdaterad
Publicerad

Norske skidikonen Petter Northug har åkt fast för narkotikainnehav och fortkörning.

Frida Karlsson, som är sponsrad av Northugs företag som tillverkar skidglasögon, reagerar starkt.

”Jag hoppas att det här är en väckarklocka för honom och att han tar och får den hjälp han behöver”, skriver hon i ett sms till SVT Sport.

Det var i går, fredag, som nyheten kom att norsk polis hade hittat kokain hemma hos Petter Northug. Något han själv berättade om på sociala medier. Skidlegendaren stoppades först i en fartkontroll efter att ha kört 168 kilometer i timmen på en 110-väg.

”Jag körde allt för fort och blev även tagen till akuten för blodprov. Dessutom hittade polisen en mindre mängd narkotika hemma hos mig. Det rör sig om kokain”, skriver Northug.

Nyheten har väckt starka reaktioner i skidvärlden. Bland annat hos svenska stjärnan Frida Karlsson som är sponsrad av Northugs företag som tillverkar skidglasögon.

Karlsson: ”Det var dumt”

”Det Petter gjort är inte försvarbart på något sätt. Det var dumt. Gällande vårt samarbete så är det för tidigt att säga något om det än”, skriver Karlsson i ett sms till SVT Sport.

Hon fortsätter:

”Jag tar helt avstånd från det Petter som privatperson gjort. Jag hoppas att det här är en väckarklocka för honom och att han tar och får den hjälp han behöver”.

Sponsor lämnar Northug

Cykelteamet Uno-X har meddelat att deras sponsoravtal med Northug nu kommer att upphöra. Det norska längdlandslaget, som också har ett avtal med Northug, har sagt att parterna ska träffas och diskutera vad som händer i framtiden.

Även Calle Halfvarsson har ett avtal med Petter Northug. SVT Sport söker Halfvarsson för en kommentar.

KLIPP: Skandalerna kring Northug – detta har hänt

ARKIV: Petter Northug blir staty (31 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.