Calle Halfvarsson kunde bara ställa upp i två distanslopp i världscupen i fjol. Foto: Bildbyrån

Halfvarsson har diagnostiserats med astma

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen präglades av många och långa sjukdomsbekymmer för Calle Halfvarsson. Nu har den svenska längdskidåkaren diagnostiserats med astma. ”Man vet ju inte om det var det som gjorde mig sjuk”, säger han till TT.

Calle Halfvarsson kunde bara delta i två distanslopp i världscupen i fjol på grund av ständigt återkommande sjukdomsbekymmer.

– Jag tror inte att jag kunde ha haft en sämre säsong, säger Calle Halfvarsson till TT.

Läs mer: Halfvarsson om säsongsstarten

Den 27-årige svensken har nyligen diagnostiserats med astma – men han är inte säker på att det är anledningen till den tunga fjolårssäsongen.

– Jag har inte haft problem med astma tidigare vad jag vet, men samtidigt om det löser problemen så är väl det bra. Man vet ju inte om det var det som gjorde mig sjuk i fjol, säger han.

Läs mer: Träna lugnare – ny taktik

Just astma har varit ett hett ämne den senaste tiden sedan det framkommit att norska skidåkare som inte lider av besvären trots det använt astmamedicin.

– Hade det inte det hänt hade det ju inte varit nåt. Nu känner ju alla att det nästan är jobbigt att säga att man har problem med luftvägarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer