Matts Olsson avslutade alpina säsongen starkt med en femteplats i Aspen. Foto: Bildbyrån.

Olsson knep femteplats i Aspen

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson rundade av alpina säsongen med en femteplats. Efter ett starkt första åk lyfte sig svensken en placering i andra och blev delad femma tillsammans med italienaren Florian Eisath i Aspen, Colorado.

– Han gör en riktigt fin säsong efter sin comeback efter svåra knäskadan, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg.

Matts Olsson jagade under lördagen tredje pallplatsen för säsongen i världscupen. Det lyckades han inte med. Han nådde i stället en fin femteplats efter två starka åk. Han låg sexa efter första åket och höjde sig en placering i andra till delad femteplats ihop med italienaren Florian Eisath med lite mer än en sekund upp till vinnaren Marcel Hirscher.

– Jag hade mycket att gå på mot Florian, som gjorde ett bra andra åk. Det är en skitbra placering, så jag är jättenöjd, säger Matts Olsson.

Olsson lyfte sålunda till en åttondeplats i storslalomcupen och kan se tillbaka på en bra säsong.

– Jag hade en dålig period i december, men efter nyår kan jag inte be om er. Det har nästan varit alldeles för bra. Att vara topp sex race efter race är riktigt roligt, säger han.

”Bittert avslut för Myhrer”

André Myhrer åkte i likhet med Olsson starkt i första åket och var på sjundeplats inför andra. Han inledde också starkt i andra i hopp om en pallplats, men fick problem på flacken och körde ur.

– Det är ett surt och bittert avslut för Myhrer som har en chans kvar i slalom på söndag. Det här är nog en dag han helst vill glömma efter det fina läget han hade efter först åket, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Hirscher vinnare igen

Österrikiske totalvinnaren Marcel Hirscher tog redan för två veckor sedan hem storslalomcupen. Det gjorde inte honom mindre sugen på att ta en ny seger. Hirscher var tvåa efter första åket – en hundradel bakom tysken Felix Neureuther – men lyfte sig i andra och tog sin sjätte vinst och 16:e pallplats i världscupen för säsongen.

– Det är inget snack om det. Han visar att han är stor och är duktig på att skidor. Det är skidåkning i högsta klass, säger Wiberg.

Tysken Felix Neurether blev tvåa, medan fransmannen Mathieu Faivre nådde tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.